בירות ייחודיות שכדאי לנסות

אם אתם בטוחים שכדי להנות מבירה טובה תצטרכו לשים פעמיכם אל הולנד, אל גרמניה או לונדון – הרי שטעות בידיכם. זה נכון שבערים אירופאיות צפוניות מייצרים בירות איכותיות במיוחד, אבל גם למבשלות בארץ לא חסר! בעוד שעם הזמן, רבים הבשלנים שהופכים תחביב למקצוע ופותחים מבשלות בירה מעולות שמספקות תוצר ראוי וטוב.  

כדי להוכיח שגם ישראלים יודעים לייצר בירה איכותית, הכנו עבורכם רשימה של 7 בירות ייחודיות שכדאי לטעום (יש אפילו בירה ללא גלוטן!). הנה הרשימה:

בירה אלכסנדר

לפני יותר מעשור, הוקמה מבשלת בירה ישראלית המייצרת 7 סוגים של בירות מקומיות המורכבות ממים ושמרים מישראל וכשות מגרמניה. 'מבשלת אלכסנדר' בעמק חפר הפסטורלי, מייצרת מגוון בירות כמו: בלונד, אמברה, גרין, בלייזר זהובה, בלאק ועוד, והיא מציעה מכירת בקבוקי אלכסנדר מעולים במהדורות מיוחדות. הבירות נחשבות מצוינות. מי שירצה להגיע אל המקום בו הקסם מתרחש, יכול בתיאום מראש, לסייר במבשלה, לטעום את הטעמים השונים ולבדוק כיצד מכינים את ה"זהב הצהוב".

בירה מלכה

על בירה 'מלכה' כולנו שמענו, אפילו אם אנו לא ממש חובבי בירות מקומיות. אבל בירה 'מלכה' היא מלכה אמיתית שמיוצרת בשלל טעמים ומכילה 4.7 אחוזי אלכוהול. כיום, כמעט כל פאב שמכבד את עצמו מחזיק לפחות סוג אחד של בירה מלכה, בעוד שאת ההכתרה מבצעים במבשלה בקיבוץ יחיעם. במקום נפתח גם מרכז מבקרים שמקנה את היכולת להתרשם מתהליך ייצור הבירה הישראלית המוכרת.

בירות עוג אלון

ברמת הגולן מתבשלת לה בירה איכותית במיוחד, והיא בירה לאגר מעולה שמותססת בחביות עשויות עץ אלון צרפתי. את הבירה מייצרים ליד יקבי רמת הגון והיא מכילה 8.5 אחוז אלכוהול. בירות אלה של מבשלת הגולן, נחשבות בעלות ניחוחות ווניל וטעם עמוק במיוחד.

בירה גרין

במבשלת אלכסנדר שליד נחל אלכסנדר אשר זורם מהרי השומרון ועד לים התיכון, ישנה מבשלה (מבשלת אלכסנדר כמובן) שמייצרת בירות בוטיק. הבירה המוכרת ביותר של המבשלה היא בירת 'גרין' שמשלבת טעם פירותיי של מנגו וגויאבה עם מעט אשכולית. הבירה מכילה 6 אחוזי אלכוהול ונחשבת מרירה.

בירות ייחודיות שכדאי לנסות

בירה שפירא

אף סקירה של בירות לא תהיה שלמה ללא 'בירה שפירא' שגם היא נחשבת מבין הטובות בישראל. מי שמייצר את המשקה המענג, הם שני בשלני בירה ירושלמיים שלמדו באופן ייסודי כיצד להכין בירה איכותית. לאחר התמחות בתחום, החלו השניים מייצרים בירות מעולות מסוג פייל, אייל, סטאוט, שיבולת שועל ובירת חיטה. המבשלה מייצרת יותר מ20 אלף בירות בחודש!

בירה רונן "המכוערת"

כן, "מכוערת". זהו שמה של בירה נוספת שמיוצרת במבשלת שריגים האיכותית. הבירה מכילה 6.5 אחוזי אלכוהול ונחשבת בהירה. המבשלה שממוקמת במטה יהודה, מציעה מותג בשם : India Pale Ale שנחשב מצוין ומיועד לאניני הטעם שביננו.

בירה ללא גלוטן

מי שרגיש לגלוטן (וגם מי שאוהב לציין כי הוא רגיש לגלוטן) יוכל להפגין רצינות עם בירה שמיוצרת במבשלת מידן. אחוז האלכוהול של הבירה נע בין 4.8 אחוזים עד ל 5.5 אחוזים וכהותה משתנה. סוג הבירה ידוע כי אייל, והוא מגוון. המבשלה פועלת בכרמיאל בעוד שהייצור נעשה באמצעות שילוב של לתת כוסמת, לתת חומוס ותמרים. לחיים!