בעשור האחרון, עולם הקולינריה הישראלי והרצון למצוא אוכל שיוצא ממטבח עילי, צובר תאוצה, בעיקר בשל שפים שהפכו לסוג של סלבס. שפים טובים המציעים חידושים בתחום המסעדנות עם מנות מהונדסות (חלקן מולקולריות) והמון תשוקה – מאפשרים לישראלי הממוצע לטעום ולהתנסות בחוויית אוכל ברמה אחרת.
אם אתם רוצים לבקר במסעדה טובה, חשוב לבחור כזאת ששמה הולך לפניה. מסעדה טובה שמונהגת על ידי שף טוב וצוות מיומן – יספקו לכם חוויה מושלמת, החל מהרגע שתזמינו מקום במסעדה. אז באילו מסעדות שף שווה לבקר? הנה הרשימה:
'אונאמי' – רחוב הארבעה, תל אביב
מי שרוצה לטעם אוכל יפני אמיתי עם סושי מקומי אבל אותנטי, כדאי שיפקוד את מסעדת 'אונאמי' ברחוב הארבעה בתל אביב. כבר מרגע הכניסה למסעדה, אפשר להבין כי מדובר במקום בו מקצועיות היא שם המשחק. ב'אונאמי' לא מאמינים במנות סושי מטוגן או מנות נודלס לא קשורות. התפריט בנוי ממנות שף מורכבות כמו: אטריות סובה עם בוטרגה, חלמון כבוש ואיקורה, אוייסטר מוגש על קרח כתוש בליווי רוטב ספייסי פונזו, ושאר מנות שיספקו נגיעה מיפן. אם תבחרו רול סושי, תגלו כי הוא נעשה בהקפדה וכי מקצועיות וטעם, מובילים את המסעדה.
'בארוד' – סמטת פיינגולד, ירושלים
בסמטה היפה ביותר במרכז ירושלים תמצאו פנינה ירושלמית של ממש והיא מסעדת 'בארוד' שהפכה למוסד, בעיר הקרירה. 'בארוד' היא מסעדת שף שמנוהלת ביד רמה על ידי הבעלים. הבעלים, 'תפרה' תפריט מגוון בהתאמה אישית לאווירה של ירושלים, והיא מכינה במקום 'בואיקוס', ומגוון מנות מוקפדות, כמו תבשילי בשר מהבילים, מוסקה ומרק דגים משובח. ב'בארוד' תמצאו אווירת שנות ה20 של המאה העשרים, עם מלצרים מקומיים חביבים, תפריט טוב עם מנות מעולות שאינן מתיימרות להיות משהו אחר ממה שהן באמת.
'מומה' – מתחם הרפת, קיבוץ קריית ענבים
ממש לאחר היציאה מירושלים, תמצאו את קיבוץ קריית ענבים הסמוך לאבו גוש ולמושב נווה אילן. במתחם הרפת של הקיבוץ ישנו מרכז פסטורלי קטן בו בתי קפה ומסעדה משובחת בשם 'מומה'. המסעדה המשפחתית, קרויה על הסבתא של המשפחה; אישה אצילית שזכתה לכינוי 'מומה' על ידי הנכדים. המשפחה שמנהלת את המסעדה, היא משפחת חובב שזכתה לסיוע של גיל חובב בבניית התפריט. במקום תמצאו מתאבנים מעולים, פסטות משובחות, מנות דגים טובות ולזניה חריפה במיוחד. לצד מנות השף המוקפדות, אפשר ללגום משקאות אלכוהוליים מעולים וקוקטיילים לפי העונה.
'המוציא' – יפו 113, ירושלים
אבי לוי המאסטר שף הראשון, עדיין עושה חייל במסעדת המוציא בה הוא מבשל ומארח סועדים מכול הארץ והעולם. עם הממולאים של אמא, מנות הדג המרוקאי, הבשרים והסלטים שמוגשים ביד רחבה לשולחן: ממשיך לוי לרגש וקובע טרנד חדש של אוכל מסורתי מרוקאי שיש בו מן הבישול העילי.
'קישטן מרקט' – האנגר 12, נמל תל אביב
יוסי שיטרית שף סלב מוכר, פתח לפני עשור את מסעדות 'קיטשן מרקט' עם סניפים בערי המרכז. השף מפגין יכולות עם מנות פתיחה מעולות במחיר שווה לכל כיס ומנות שף עיקריות כמו: ביצה רכה עם פטריות פורצ'יני קוביות בריוש ופרמזן, ברולה פטריות וערמונים, טרין טלה קובייתי ופאי מושלם לקינוח. מה שטוב בקיטש'ן זה שבכול ביקור ניתן לגלות מנות חדשות ומגוונות.
'פופינה' – אחד העם נווה צדק, תל אביב
בנווה צדק היפה נמצאת מסעדת 'פפינה' שמגישה מאכלים מקוריים כמו פיצה שחורה על פירות ים וגבינה משובחת/ שרימפס עטוף בצק תירס/ רביולי ריבת דלעת ושאר מנות מפתיעות. האווירה והמנות הטובות, יזכירו לכם למה כדאי להשקיע במסעדת שף טובה.
'הצוק' – ראש הנקרא
אם תרצו לפקוד מסעדת בשרים ודגים מושבחת בסגנון ים תיכוני, תוכלו להגיע אל מסעדת 'הצוק' בראש הנקרא, אותה מנהל שף מנוסה. במקום אפשר להנות ממנות ים תיכונית שרובן כוללת בשר מקומי ודגים מן הדגה היומית והטרייה. בתיאבון!