מבשלות הבירה הישראליות שאתם חייבים להכיר

מבשלות בירה ישראליות

בירה. או שאוהבים אותה, או שלא יכולים לסבול את טעמה המריר. אוהבי הבירות יגנו בחירוף נפש על הרגע בו השפתיים פוגשות במרקם הפלומתי של הקצף הרענן. על הטעם המתוק-מריר של בירה משובחת, ועל היותה מקור לגאווה, משקה מרגיע ומנחם שגורר אחריו העדפות וסגנון חיים. אם אתם מחפשים את מה שחדש בעולם האלכוהול, רצוי שתכירו כמה מבשלות ישראליות מעולות!

היפופוטם, קוקה ובאשה בבאר שבע

באר שבע היא עיר דרומית סטודנטיאלית בה אפשר לטייל, ללמוד, להקים משפחה, וכן: גם למצוא מספר מבשלות בירה מצוינות. בטיול בעיר העתיקה, נאמר לנו כי בכול הנוגע למבשלה טובה, יש אחת בבאר שבע שבעיר העתיקה. בחיפוש אחר 'הכלה', הגענו אל מבשלת 'באשה' שמבשלת בירת פקאן ופטל מעולה. שם הבירה הוא 'לאסי גוז' ויש לה טעם מתקתק וצבע סקסי במיוחד.

עוד במקום אפשר למצוא את מבשלת 'היפופוטמוס' אשר הוקמה על ידי שני סטודנטים מבן גוריון שמייצרים בירות מיוחדות כמו בירת שוקולד מפתה. במבשלת 'קוקה' שברחוב ארלוזורוב, מצאנו בר שכונתי נהדר וגם מבשלה ומזנון שמגיש מנות אוכל הגונות לצד בירות מקומיות שהכינו בעלי המקום. התוצאה: אוכל טוב ובירה ראויה.

מלכה בקיבוץ יחיעם

מי שאוהב בירה, בוודאי כבר טעם, או לפחות שמע על בירה מלכה. וכעת הוא יודע כי מדובר בבירה ישראלית שלא נופלת מהולנדיות טובות או שאר בירות נורדיות המיוצרות באירופה. בקיבוץ יחיעם בינות למבצר מרהיב, מייצרים בירות מעולות עם מתכונים מקוריים. המבשלים מספרים כי הם מייצרים בירה כהה עם חומרי גלם טובים, בעוד שהייצור נעשה  בשיטות מסורתיות ובכמות קטנה, למען שמירה על איכות.

מבשלות בירה ישראליות

מסעדה בתוך מבשלת בירה, ברמת הגולן

מי שיגיע אל רמת הגולן, ימצא את הנוף הירוק והקסום שכולנו מכורים איליו, כמו גם את מסלולי המעיינות ואת התצפיות היפות ביותר בארץ. בין שלל פעילויות ואטרקציות בצפון, מומלץ לפקוד את מבשלת הגולן שנמצאת ב'מרכז קסם הגולן' בקצרין. במקום תמצאו בירה שעשויה ממי מעיינות שמייצרים במסעדת 'ברוהאוס' המציעה בירות מקומיות ואוכל טוב. בתפריט של המסעדה תמצאו מנות מעולות המוגשות לצד בירה טרייה. העצירה תהיה נפלאה עבור מי שאוהב אווירה כפרית, אוכל טוב ואלכוהול איכותי.

ליבירה בנמל חיפה

קרוב יותר למרכז, תמצאו את מבשלת 'ליבירה' בנמל חיפה והיא מסעדה ומבשלה. המבשלה מציעה אווירה עירונית מעורבת בריח הים, עם תפריט מגוון שעיקרו בשרים ובירות מקומיות כמו אייל ולאגר המיוצרות בחיטה מקומית.

אז אם אתם אוהבי בירה, זה הזמן להניח לשישייה המוכרת אותה אתם צורכים בסופר השכונתי, ולצאת אל מבשלות טובות שפזורות בכל רחבי הארץ, שיספקו לכם אהבה חדשה.

נגישות