איך להכין מאכלים טעימים בדיוק כמו במסעדה?

בשבועות האחרונים אנחנו מתמודדים עם בהלת הקורונה, מה שהוביל לכך שמסעדות רבות נסגרו, ואיתן גם מקומות הבילוי השונים. איך בכל זאת ניתן ליהנות מאוכל משובח ולהכין מאכלים כמו במסעדות? הנה כמה טיפים:

הרשת עשירה במתכונים

אין ספק שיש מגוון רחב של מתכונים ברשת, ולצד שלל המתכונים, תוכלו למצוא לא מעט מסעדות שמשתפות את הגולשים בטיפים חשובים. רגע לפני שתשוטטו ברחבי הרשת, יש לנו כמה הצעות למתכונים מנצחים:

  • מרק אפונה עשיר – למרות שהאביב בפתח, עדיין הימים קרירים ויש לא מעט ימים גשומים. עם מרק אפונה עשיר בערכים תזונתיים, לא רק שתוכלו ליהנות מאוכל חם, אלא שתוכלו לאכול אוכל מזין ועשיר בוויטמינים חיוניים.
  • גלילות חצילים עם גבינות – מדובר באחד המאכלים הפשוטים ביותר להכנה, ועם זאת, מרשים במיוחד. מה צריך? פרוסות חצילים שנאפה בתנור, מילוי גבינות ורוטב שנפזר מעל. המנה בהחלט נהדרת, ואף ניתן להכין גרסה טבעונית, ולו באמצעות טופו וצנוברים.
  • סלט בטטה ועדשים שחורות – קוביות בטטה בתנור, לצד עדשים שחורות ורוטב סילאן, ללא ספק יעניקו לכם סלט מרענן ומנת פתיחה ייחודית וטעימה. ניתן להוסיף גם פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק על מנת להעשיר את הטעמים.
  • קציצות בטטה בתנור – מנה מצוינת שמתאימה הן לילדים והן למבוגרים, ואף ניתן להגיש קר בליווי גבינה לבנה או טחינה.
  • מאפה במילוי ירקות – תוכלו להכין מאפה (מבצק פילו או אפילו מבצק מלוואח), ולמלא אותו בשלל דברים, החל מרטבים ועד לגבינות משובחות.
  • סלט סלק – מנת פתיחה נהדרת לארוחה, ועשירה ברכיבים חיוניים רבים. שימו לב שיש לבשל את הסלק היטב עד לריכוך, ורק לאחר מכן להכין את הסלט ולתבל.
  • קינואה עם ירקות – קינואה היא מקור מצוין לחלבון, והיא מאפשרת להכין מאכלים טעימים ומזינים. ניתן לבשל את הקינואה ולהוסיף גירודי גזר וקישואים לתבשיל. לבסוף יש לתבל בהתאם.
איך להכין מאכלים טעימים- בדיוק כמו במסעדה

הצטרפו לקבוצות העוסקות בקולינריה

קבוצות פייסבוק שונות מעניקות לא מעט ידע בתחום הקולינריה, ועל כן מוטב להצטרף לקבוצות הרלוונטיות, ולו כדי שתוכלו לקבל השראה למנות חדשות וליהנות ממתכונים חדשים. לעיתים תוכלו למצוא מתכונים של מסעדות שף, לצד טיפים מקצועיים משפים שעוסקים שנים בתחום.

בתיאבון!

נגישות