ישיבה עם חברים והשתייה המשותפת הן תמיד כיף אחד גדול, ויש המון אפשרויות מעבר לבירה וליין, כמו הקוקטיילים שיכולים לשדרג את האווירה ולהפוך את הערב למשהו אחר לגמרי. הקסם של קוקטיילים הוא בשילוב המיוחד של טעמים שונים, צבעים מפתיעים וריחות נעימים, והם גם מתחברים מעולה עם כל מיני סוגי אוכל. בואו להכיר כמה שמות של קוקטיילים טעימים במיוחד שיעשו את הערב שלכם מדהים!
אפרול שפריץ
הקוקטייל הזה הוא אחד מהקוקטיילים הכי אהובים שמגיעים מאיטליה. מערבבים בו אפרול (משקה אלכוהולי עם טעם מיוחד) ויין מבעבע שנקרא פרוסקו, ומוסיפים מי סודה. יש לו טעם שמשלב מתיקות עם מרירות קלה, והצבע שלו כתום אדמדם ממש יפה. בגלל המראה המיוחד שלו, אנשים ממש אוהבים לצלם אותו ולהעלות לאינסטגרם ולרשתות החברתיות. אם תבקרו בפאזה בר במודיעין, תקבלו את האפרול שפריץ שלכם בכוס יין גדולה, עם קרח ופלח תפוז טרי. ממש מתאים לאכול איתו כל מיני מאכלים כמו למשל פיצות מהטאבון או מנות ראשונות קלילות יותר.
מוחיטו קלאסי
המוחיטו נחשב לאחד הקוקטיילים האהובים והפופולריים ביותר בעולם, ואפשר להבין למה. כשמערבבים רום לבן עם עלי נענע טריים, מיץ ליים טרי, סוכר ומי סודה מקבלים משקה מושלם ומאוזן. הטעמים הרעננים והקלילים של המוחיטו משתלבים נהדר עם אוכל ים תיכוני קל, סלטים ירוקים וטריים או מבחר טאפסים קטנים, כי הוא פשוט צירוף טעמים שעובד מעולה ביחד.
אספרסו מרטיני
אם אתם אוהבים גם קפה וגם אלכוהול, מרטיני אספרסו יהיה בדיוק בשבילכם. המשקה המיוחד הזה מכיל וודקה, ליקר קפה ושוט של אספרסו טרי היישר ממכונת הקפה. זהו קוקטייל נהדר לסיום ארוחה טובה, והוא מתחבר נפלא עם קינוחי שוקולד או טירמיסו, כי הטעמים העשירים והמרקם המשיי שלו הופכים אותו לבחירה מצוינת כמשקה אחרי הארוחה העיקרית.
נגרוני
זהו קוקטייל איטלקי פופולרי שמכינים משלושה מרכיבים עיקריים שהם ג'ין, וורמוט אדום וקמפרי. הטעם שלו מיוחד, והוא משלב באופן מעניין גם מתיקות וגם מרירות, דבר שגורם לשותים אותו לרצות לאכול. הנגרוני מצוין כמשקה פותח לפני ארוחה, והוא מתחבר נהדר עם מאכלים איטלקיים קלילים כמו פלטת גבינות או ברוסקטות (פרוסות לחם קלוי עם תוספות טעימות מעל).
מרגריטה
המרגריטה היא אחד מהמשקאות האהובים במסעדות מקסיקניות, והיא קוקטייל מרענן שעושים מטקילה, טריפל סק (ליקר תפוזים) ומיץ ליים סחוט טרי. אפשר לשתות אותו בכמה צורות, כמו קפוא כמו ברד, עם קרח רגיל או בכוס מעוטרת במלח בשוליים. המרגריטה הולכת מעולה עם אוכל מקסיקני, במיוחד עם טאקוס, נאצ'וס או גוואקמולי טרי.
בלאדי מרי
זהו קוקטייל טעים שעושים מוודקה ומיץ עגבניות טרי עם תוספת של רוטב וורצ'סטר, רוטב טבסקו חריף, מלח ופלפל. המשקה הזה הכי מתאים לארוחת בוקר צוהריים או לצוהריים מאוחרים, והטעמים החריפים והעשירים שלו הולכים מעולה עם ביצים בנוסח בנדיקט עם סלט קיסר ועם כריכים גדולים ומפנקים.
פינה קולדה
הפינה קולדה היא קוקטייל קיצי וכיפי שעושים מרום לבן, חלב קוקוס ומיץ אננס, ויש לו טעם מתוק וקרמי שפשוט מתאים בול לימים החמים. הוא הולך מעולה עם אוכל אסיאתי, במיוחד מנות עם קארי וקוקוס, ואפשר גם לשלב אותו עם כל מיני פירות טרופיים טריים, כי השילוב הוא פשוט תענוג. המשקה הזה ממש מרגיש כמו חופשה בכוס, רק תיזהרו לא לשתות יותר מדי ממנו כי לא מרגישים את כמות האלכוהול.
ג'ין בייזיל סמאש
כדאי שתכירו גם את הקוקטייל הקיצי והרענן הזה שכולם אוהבים. כדי להכין אותו פשוט מערבבים ג'ין עם עלי בזיליקום טריים, מיץ לימון סחוט ומעט סירופ סוכר, כך שהוא משקה פשוט להכנה עם טעמים נקיים ומרעננים, והוא מתאים בול לארוחות איטלקיות קלות כמו צלחת פסטה או סלט קפרזה עם עגבניות ומוצרלה. הבזיליקום הטרי נותן למשקה ניחוח מיוחד שהופך אותו למשהו אחר לגמרי.
לסיכום
קוקטיילים יכולים להפוך כל ערב רגיל למהנה במיוחד. יש המון סוגים של קוקטיילים, מתוקים לאוהבי הטעמים העדינים, מרים למי שאוהב טעמים עזים יותר, חמוצים לחובבי הריענון ועוד שילובים מעניינים של טעמים. הקוקטיילים לא רק טעימים לשתייה בפני עצמם, אלא הם גם משתלבים נהדר עם אוכל ומשדרגים את כל החוויה הקולינרית. אז, הערב הבא שאתם יוצאים למסעדה או לבר הוא הזמן לנסות קוקטייל שעוד לא טעמתם. מי יודע, אולי תגלו את המשקה החדש האהוב עליכם.