ניהול עסקי: המדריך המלא לפתיחת עסק בחיי הלילה

ניהול עסקי

חושב לפתוח פאב? בר? מועדון לילה? עסקים מסוג זה, הם בין הקטגוריות העסקיות המיוחדות, עם מאפיינים מיוחדים משלהם. אלה כמה נקודות מפתח, לגבי מה שחשוב לדעת על ניהול עסקי נכון שלהם:

מוכנות לאתגר

חשוב לקחת בחשבון, שמדובר בסוג עסקים שבו התחרות עזה מאוד. מי שפותח פאב, שלא יצפה גם להצליח וגם לשתות בירה עם החברים כל הלילה. מדובר בעבודה רבה מאוד, רק בכדי להחזיק את העסק, שלא לומר להרוויח. כדאי ומשמעותי מאוד להיות בעל ידע וניסיון רלבנטיים, למשל עם לימודי ניהול עסקי. עם זאת, כאמור, חשוב להיות ערוכים נפשית, מבחינת הבנה למה נכנסים.

ייעוץ עסקי

חיוני שלא להיכנס לתחום שלא מכירים, ללא סיוע מבעל ניסיון. לכאורה, יש במסגרת "חיי הלילה" לא מעט עסקים פשוטים למדי. מה כבר צריך לדעת בשביל לנהל פאב, נכון? לקנות ולמכור את המשקאות הפופולאריים (שקונים בזול ומוכרים במחיר גבוה בהרבה), קצת אוכל פשוט, מעט עובדים. ועושים ימבה כסף. קלי קלות! אז לא בדיוק ויש שלומדים זאת בדרך הקשה. לדוגמא: Location ידועה כמילת מפתח בעסקים. מיקום טוב הוא אכן מפתח ללקוחות רבים. מצד שני, יש לכך גם השלכות משנה שמשנות את השורה התחתונה, כמו עלויות שכירות ומס גבוהות במיוחד. דוגמא נוספת היא נושא הזכיינות, שעשוי להקל. כדאי או לא כדאי? יועץ מנוסה, יסייע להתעמק בנקודות חשובות כאלה.

שיווק

זו הנקודה הקריטית ביותר כנראה, שעושה את ההבדל בין רוב העסקים האלה שנסגרים, למיעוט שמצליח. מה מיוחד בעסק שלך? למה שיגיעו דווקא אליו? למה שיישארו בו? למה שיחזרו וגם ימליצו לחברים? כשפותחים מקום חדש קל לעשות סביב זה "רעש" שיווקי גדול. אבל מה תעשו אחרי זה בכדי להביא לקוחות?

ניהול כספי

הניהול הכספי הוא היבט קריטי של פתיחת וניהול עסק לילי. זה מתחיל ממימון, שמאפשר להתחיל מנקודת פתיחה טובה ככל הניתן. זה ממשיך לפי תכנון כספי מפורט וריאליסטי, שלוקח בחשבון מרווחי בטחון גדולים. מומלץ מאוד שכל זה יבוצע בעזרת מומחה, גם בתכנון וגם בניהול השוטף. בניהול השוטף, יהיה צורך לקחת בחשבון קשת רחבה של הוצאות, כולל תשלום של מיסים רלבנטיים, תשלומים לעובדים ולספקים.

היבטי מיסוי וחוק

ההתנהלות מול הרשויות, כולל עיריות, איננה דבר פשוט לעסקים מסוג זה. רבים מהם עובדים עם אישורים זמניים לדברים שונים, מאחר שהשגת אישורים מתארכת מאוד ומעכבת תכניות. הדבר גם דורש לעתים עבודה מול הרשויות דרך מתווך מקצועי דוגמת עורכי דין ואדריכלים וזו תוספת עלות נכבדת, להוצאות שכבדות ממילא. נקודת המוצא, היא שיהיו בהקמה לא מעט תקנים ואישורים לעמוד בהם (מכבי אש, ענייני כשרות ועוד), כולל דברים מיוחדים לסוג העסק בו פועלים, דוגמת "אישור היתר לילה".  

לסיכום

פתיחת עסק כזה טומנת בחובה סיכוי גדול, לצד סיכון גדול לא פחות. לכן, הכרחי לגשת לכך בצורה מחושבת ושקולה מאוד.

נגישות